Choose your language: English | Romanian  CENTRUL DE SANATATE AL FUNDATIEI CAMINUL PHILLIP

Profilul cartierului

Majoritatea populatiei din Cartierul Prelungirea Ferentari nu are loc de munca si nu beneficiaza de asigurari medicale, pentru ca nu platesc taxe. Aceste familii nu isi permit nici costurile minime pentru ingrijire medicala sau medicamente. Centrul de Sanatate al Fundatiei Caminul Phillip este singura clinica cu servicii medicale gratuite din zona.

Copiii asistati de Fundatia Caminul Phillip provin dintr-un mediu familial foarte stresant si, ca rezultat, multi sufera de probleme emotionale si comportamentale. Daca aceste probleme nu sunt rezolvate din timp, ele vor avea repercursiuni ireversibile asupra personalitatii copilului. Unii dintre ei au probleme cu frecventa scolara si nu au abilitati de a trai independenti.

^ go top

Ce oferim noi

Centrul de Sanatate al Fundatiei Caminul Phillip include un cabinet de medicina generala si unul de stomatologie, cu personal medical calificat care include un medic generalist, o asistenta medicala si doi medici stomatologi. In cadrul centrului, copiii beneficiaza si de servicii de consiliere psihologica.

^ go top

Servicii specifice

  • Ingrijire si asistenta pediatrica si de medicina generala, zilnic, incluzand consultatii periodice si vaccinari
  • Medicamente gratuite
  • Ingrijire stomatologica, incluzand consultatii periodice
  • Consiliere psihologica individuala si terapie de grup pentru copii si parinti
  • Educatie pentru sanatate, inclusiv informatii despre igiena personala, prevenirea bolilor contagioase, infectarea cu HIV/SIDA, dependenta de droguri, alcoolism si fumat
  • Campanii de vaccinare anti-gripale

^ go top

Rezultate

Copiii au beneficiat, de asemenea, de ingrijire medicala si nutritionala. In plus, parintii copiilor au inceput sa isi asume responsabilitatea pentru copiii lor. Nu in ultimul rand, exista o mai buna comunicare si intelegere intre membrii si institutiile comunitatii (familii, scoli locale, autoritati locale, alte ONG-uri si diverse institutii si agentii guvernamentale).

^ go top

(c) Fundatia Caminul Phillip, 06.2003
design de Andrei Ionescu