Choose your language: English | Romanian  CENTRUL DE RESURSE AL FUNDATIEI CAMINUL PHILLIP

Profilul cartierului

Parintii din cartierul Prelungirea Ferentari sunt in majoritate fara loc de munca si nu au o educatie elementara. Multi sunt analfabeti, unii au terminat 8 clase si foarte putini au absolvit liceul. In general, este o mare nevoie de educatie continua, mai ales in ceea ce priveste igiena personala, educatia parentala, educatie pentru sanatate si contraceptie si educatia necesara integrarii socio-profesionale.

^ go top

Ce oferim noi

Centrul de Resurse al Fundatiei Caminul Phillip a fost creat sa asigure gratuit educatia parintilor. Sesiunile sunt conduse de profesori calificati, asistenti sociali si de specialisti in educatie.

^ go top

Servicii specifice

  • Programe educationale pentru parinti, cu urmatoarele subiecte: educatia pentru sanatate (igiena personala, metode contraceptive si planificare familiala, prevenirea bolilor contagioase, infectarea cu HIV/SIDA); nutritie adecvata; alcoolism; fumat; prostitutie si trafic de persoane; acces egal la educatie; drepturile omului si ale copilului; prevenirea abandonului scolar si familial; dezvoltarea fizica si psihica a copilului; metode de crestere si dezvoltare a copilului.
  • Informatii despre oportunitati de angajare pentru parintii fara loc de munca

^ go top

Rezultate

In general, se urmareste constientizarea parintilor fata de responsabilitatea pe care o au fata de proprii copii, si de asemenea, sprijinirea lor pentru a putea avea mai bine grija de copiii lor.

^ go top

(c) Fundatia Caminul Phillip, 06.2003
design de Andrei Ionescu