Choose your language: English | Romanian  MARTURISIRI Si RECOMANDARI

«Intr-un loc din Bucuresti unde saracia s-a cuibarit cu incapatinare, exista totusi un loc unde speranta mai poate sa-nfloreasca. Caminul Phillip se legitimeaza in fata oricaror exigente, cu solutii originale la problemele copiilor si familiilor in dificultate. Caminul Phillip este un partner care se recomanda prin seriozitate, profesionalism si eficicienta.»

Diana Nistorescu, Director Executiv FONPC
(Federatia Organizatiilor Neguvernamentale active in Protectia Copilului)

^ go top


«Lucrez pentru UNICEF in Marea Britanie de doi ani si am discutat foarte mult despre activitatea UNICEF, insa aceasta a fost prima oportunitate sa merg la fata locului si sa vad ce se intampla. Referitor la cele trei zile pe care le-am petrecut in Romania, cred ca Fundatia Caminul Phillip este cel mai impresionat proiect pe care l-am vazut dintre cele finantate de UNICEF. Cuprinde atat de multe aspecte si ajuta o intreaga comunitate in tot ceea ce fac. Copiii sunt minunati!»

Andrew Bool, Reprezentant UNICEF, Marea Britanie

^ go top


«In 2000, Fundatia Camiul Phillip a beneficiat din partea World Vision Romania de 25.000 USD pentru finantarea unui proiect de protectie a copilului de care au beneficiat 60 familii de etnie roma si copiii lor din cartierul Ferentari. Situatiile de criza au putut fi depasite in cadrul grupurilor de sprijin pentru parinti, prin ajutorul material de urgenta, prin consiliere individuala, consultanta de specialitate si alte servicii de asistenta sociala. Acest proiect a fost integrat cu succes in celelalte proiecte ale fundatiei: educatie si reinsertie scolara, pranzul scolarului, asistenta medicala si stomatologica, dezvoltare spirituala, etc. Profesionalismul si spiritul de daruire al intregului personal al fundatiei aduc o raza de lumina, o speranta, in inimile copiilor care vin cu drag la Caminul Phillip.»

Dr. Zolotusca, Small Grant Manager, World Vision Romania

^ go top


«Parteneriatul Directiei pentru Protectia Copilului, Sector 5 cu Fundatia Caminul Phillip se realizeaza consecvent, de cativa ani, si are ca scop imbunatatirea situatiei sociale si scolare a copiilor proveniti din familii in situatii de risc de etnie roma, precum si prevenirea abandonului familial. Proiectele de succes ale fundatiei asigura continuitatea interventiilor. Rezultatele inregistrate in domeniul protectiei sociale pentru cei 300 copii asistati de fundatie creaza perspectiva atingerii obiectivelor reformei in domeniu.»

Florentina Marin, Directia pentru Protectia Copilului, Sector 5

^ go top


«Din perspectiva reformei educatiei, Fundatia Caminul Phillip reprezinta pentru Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti Sector 5, un colaborator de exceptie. Proiectele pe care le deruleaza, sprijina accesul copiilor din familii defavorizate social pentru integrarea in scoala, protectia sociala si asistenta de specialitate in sprijinirea individuala necesara asigurarii progresului scolar. Modelul educational promovat de fundatie este, cu certitudine, un model de succes care poate fi multiplicat in alte zone defavorizate.»

Prof. Doina Uta, Inspector Coordonator, Inspectoratul Scolar, Sector 5

^ go top


«Pentru "Partida Romilor", proiectele Fundatiei Caminul Phillip repreznita un sprijin real pentru copiii romi din zona Prelungirea Ferentari. Sansele de integrare a romilor in scoala sunt, in perspectiva, certitudini pentru integrarea sociala a acestor categorii de cetateni ai etniei roma. In viitor, vom continua colaborarea cu fundatia, avand in vedere si strategiile de dezvoltare a parteneriatului comunitar.»

Gheorghe Stefan, Presedinte, "Partida Romilor", sector 5

^ go top


«Proiectul institutional al Scolii nr. 148 George Calinescu stabileste, ca misiune a scolii, crearea unui mediu scolar incluziv in comunitate. In anul scolar 2002/2003 dezvoltam proiecte in parteneriat cu Fundatia Caminul Phillip care a infiintat in cadrul scolii un centru de zi, dezvoltat ca o structura de interventie si de necesitate pentru elevii de etnie roma proveniti din familiile sarace. Colaborarea cu fundatia demonstreaza oportunitatea proiectului si inlaturarea situatiilor de risc in scolarizarea copiilor rromi si de abandon scolar.»

Prof. Tamara Manatu, Director, Scoala Nr. 148

^ go top


«Parteneriatul Scolii nr. 2 cu fundatia Caminul Phillip in derularea proiectelor educationale reprezinta un sprijin punctual pentru integrarea elevilor romi in scoala. Succesele acestor copii sunt evidente, iar facilitatile acordate de fundatie in domeniul protectiei sociale asigura progresul scolar al copiilor. In cadrul centrului de zi care functioneaza in scoala, elevii beneficiaza de pregatirea suplimentara pentru sustinerea examenelor de capacitate. Performantele scolare ne dau certitudinea calitatii interventiilor necesare mentinerii copiilor in sistemul educational.»

Prof. Ileana Popescu, Director, Scoala nr. 2

^ go top


«Rezultatele elevilor sunt din ce in ce mai bune. Faptul ca sunt indrumati pas cu pas in efectuarea temelor are ca rezultat integrarea acestor elevi intr-o activitate scolara eficienta.»

Carmen Ene, Invatator

^ go top


«Am o parere foarte buna despre activitatea centrului de zi. Nepotul meu si-a imbunatatit situatia la invatatura. Va multumesc!»

Floarea Marin, Bunica

^ go top


«Va multumesc pentru sprijinul pe care Fundatia Caminul Phillip il acorda celor trei copii ai mei cuprinsi in Centrul de Zi al Scolii nr. 148.»

Georgeta Ispas, Parinte

^ go top


«Sunt multumita de rezultatele inregistrate de copiii mei, de cand vin in centrul de zi.»

Gina Dragomirescu, Mama a doi copii

^ go top

(c) Fundatia Caminul Phillip, 06.2003
design de Andrei Ionescu